Multidisciplinair team
In wijkgezondheidscentrum De Kaai werken huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en maatschappelijk werkers samen onder één dak.
Ons zorgteam handelt interdisciplinair. Dit betekent dat we als team een gemeenschappelijke visie over onze patiëntenzorg delen en hierover regelmatig overleg plegen.
Highlights
De Kaai geeft het boekje 'het ABC in het werken met kinderen aan gezondheid' uit. Lees er hier meer over
-
Artsen
Bij onze huisartsen kan je zowel terecht voor acute behandelingen als voor een gestructureerde opvolging van chronische aandoeningen. Indien nodig verwijst de huisarts je door naar de kinesitherapeut en verpleging. Voor gespecialiseerde zorg wordt er extern doorverwezen. De huisartsen volgen regelmatig bijscholing zodat ze de patiënt steeds de meest kwalitatieve zorg kunnen aanbieden. Voor een afspraak neem je contact op met het onthaal.
Andy Courtens
Isabel De Brabandere
Elien Van Alboom
Ada Maes
Chiel Bogaert
Sofie Spiers
Isa Levrouw
Jeroen Joye
Lien Decorte
Lisa Bonte
Sarah Thooft
Tim Scheirlinckx
-
Onthaal
De belangrijkste taak van het onthaal is het ontvangen van de patiënten. Daarnaast is het onthaal de informatiebron van het centrum. Heb je een vraag, dan helpen wij jou, patiënt of collega : ‘waar is de arts?’, ‘hoe geraak je met het openbaar naar het UZ, ‘is er een tandarts in de buurt?’’, ‘ligt mijn briefje klaar ?’, … Naast de beroepskrachten, kunnen we voor onze onthaalwerking rekenen op vrijwilligers.
Jeffrey Dainotti
Myriam De Neve
Narine Oganisian
Patricia Versele
Eske Vandedrinck
in zwangerschapsverlofHanna Verhoeven
Sigrid De Munck
-
Kinesitherapeuten
Wie kent het niet? Het gevoel dat je lichaam even niet mee wil. Stramme spieren, verstuikte enkel, de rug of nek die wat zeurt of pijn doet, hoofdpijn… Bij ons kineteam kunnen we jou in veel gevallen verder helpen. Zo verhelpen we gewrichtsblokkades, maken we je attent op je houding en krijg je van ons extra tips. Gespannen spieren helpen we graag ontspannen. Bij een zwangerschap zorgen we voor een goede begeleiding voor en na de bevalling. Hoe kom je bij ons terecht? De arts of specialist bezorgt je een voorschrift. Kom je via één van de artsen van De Kaai, dan komt het voorschrift onmiddellijk bij ons terecht. Voor een afspraak kan je terecht bij het onthaal. Onze kinelokalen hebben een aparte wachtruimte.
Ewout van den Broeck
Hanne vanderhaeghe
Uther Smis
Karolien T'Seyen
Lindsey Drieghe
Yves Pausenberger
-
Verpleegkundigen & verzorgenden
In onze discipline werken zowel verpleegkundigen als verzorgenden. Bij de verpleging kan je de nodige bekwaamheid verwachten betreffende verpleegtechnische taken. Denk maar aan een EKG-afname, inspuitingen, bloedafname, spoelingen van sondes, behandeling van wonden, wratten en nog veel meer. Daarnaast geven we je graag advies over een gezonde levensstijl. Lukt het niet goed om je te wassen of aan te kleden? Dan helpen onze verzorgenden je graag verder.
De verpleging is in het weekend bereikbaar tussen 8u00 en 13u00 voor noodgevallen op het nummer 0474/72 91 10.
Voor deze verpleegkundige zorg is een voorschrift van een arts vereist.
Heb je hierover vragen? Mail naar: verpleging@wgcdekaai.be
Anaïs Verbeke
Angela Bertin
Kristof Rosseel
Sylvie Storm
Florence Clarisse
Lesley Nevejans
-
Boekhouding & personeel
Een verantwoordelijke voor boekhouding en personeel zorgt ervoor dat de medewerkers op tijd de correcte verloning krijgen.
Hiernaast verzekert deze persoon zich ervan dat de balans en de resultatenrekeningen kloppen.
Filip Wyloeck
Eske Vandedrinck
in zwangerschapsverlof -
Gezondheidspromotie
Gezondheidspromotie in een wijkgezondheidscentrum wil bijdragen aan het verkleinen van de sociale ongelijkheid in gezondheid met interventies gericht op het aanpakken van de oorzaken van gezondheidsproblemen. Daarom streven wijkgezondheidscentra naar gezondheidspromotie op verschillende niveaus: (1) versterken van individuen via participatie en empowerment, (2) versterken van gemeenschappen, (3) meewerken aan een gezondheidsbevorderende omgeving en (4) beleidsbeïnvloeding.
Er wordt niet alleen gestreefd naar het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de eigen patiëntengroep, maar ook van die van de buurt- of wijkbewoners.
Lees hier meer over de projecten die de gezondheidspromotoren van de Kaai opzetten.
Voor meer info over de projecten:
mail naar: lara.hardeman@wgcdekaai.be of stefanie.deygers@wgcdekaai.be
Stefanie Deygers
Lara Hardeman
-
Coördinatie
Coördinator Lut Joris bewaakt de vlotte en efficiënte werking, draagt de eindverantwoordelijkheid (behalve voor medisch handelen) en vertegenwoordigt het centrum. Zij is verantwoordelijk voor de cohesie en afstemming binnen het team van De Kaai. De coördinator is de directe link met de Raad van Bestuur.
Lut kun je via mail contacteren: lut.joris@wgcdekaai.be
Lut Joris
-
Maatschappelijk werk
Na doorverwijzing van de huisarts, verpleegkundige of kinesist kan je ook terecht bij een maatschappelijk werker. Wie meer info wil, kan dit met zijn huisarts bespreken.
Els Decroo
Stefanie Deygers
Yousra Laghzaoui
-
Raad van Bestuur
Wijkgezondheidscentrum De Kaai is, net als andere wijkgezondheidscentra, een vereniging zonder winstoogmerk. Onze juridische structuur bestaat uit een Raad van Bestuur en een Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur waakt over het realiseren van de lange termijndoelstellingen, volgt de beleidsplanning op, zorgt voor de opvolging van het financieel beleid, ...
Luc Verschueren is voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij leidt de vergaderingen in goede banen, bepaalt de agenda en overlegt regelmatig met de coördinator.
-
Logistiek en onderhoud
Voor het onderhoud van ons gebouw kunnen we rekenen op een nauwlettend poetsteam. Zij zorgen ervoor dat de kabinetten elke morgen vóór 8u gepoetst zijn en houden de Kaai fris en proper.
Binal Patel
Ayse Ückuyulu
-
Facilitair beheer
De facilitair beheerder is verantwoordelijk voor het gebouw, alle infrastructuur en de facilitaire dienstverlening binnen het wijkgezondheidscentrum.
Organisaties en netwerkpartners kunnen ook bij de facilitair beheerder terecht voor het huren van de vergaderzalen of keuken.
Meer info hierover? Mail naar Ewout.van.den.Broeck@wgcdekaai.be
Ewout van den Broeck
Angela Bertin
-
Medisch secretariaat
De medisch secretariaatsmedewerkers zijn vooral actief achter de schermen. Zij zorgen voor alles wat jouw medisch dossier aangaat, zoals het opvragen van dossiers bij een ander wijkgezondheidscentrum of huisarts, het verwerken van medische verslagen... Ook het zorgvuldig organiseren van de artsenagenda maakt deel uit van hun takenpakket.
Elien Van Zele
Myriam De Neve
-
Zorgcoördinator
Zorgcoördinator Els bewaakt de kwaliteit en de organisatie van de zorg in ons centrum. Ze zorgt voor een vlot overleg en een goede samenwerking binnen het team en met de samenwerkende partners.
Dit doet ze natuurlijk niet alleen, maar samen met heel het team.
Els Decroo
-
Interculturele bemiddeling
De intercultureel bemiddelaar (ICB) overbrugt taalbarrières en socio-culturele verschillen tussen de patiënt en de hulpverlener. Dit vergemakkelijkt de therapeutische relatie tussen hulpverlener en patiënt. De ICB kan hiervoor taalbijstand bieden, maar ook misverstanden verhelderen en de patiënt en hulpverlener ondersteunen in hun rol.
Andrey Nedev