19 maart - Open deuren op de Dag van de Zorg

Wij openen onze deuren in de namiddag vanaf 13u. Kom vrijblijvend neuzen en ontdek wat De Kaai voor jou en je buurt kan betekenen.
Laat je inspireren op ons panelgesprek over 'gezond leven in de stad van morgen' of neem deel aan een rondleiding, kookworkshop,..

Programma

13u: Deuren open

 

14u - 15u30: Kookworkshop 1 in samenwerking met Veggie = Halal Catering

De Veggie = Halal Catering is een sociale onderneming die vegetarische wereldkeuken aanbiedt. De maaltijden worden door vrouwelijke koks van over heel de wereld bereid, in jars geserveerd en geleverd bij de klant.  
Daarnaast is Veggie = Halal ook een platform dat talks en kookworkshops aanbiedt onder de noemer 'Preptalks'. Via deze gratis Preptalks promoot Veggie = Halal gezonde, vegetarische en duurzame voeding bij een superdivers publiek. 

Op 19 maart verzorgen ze twee Preptalks waarin onder meer heerlijke Turkse dips, Marokkaans gebak, Algerijnse thee,... zullen worden bereid. Verwacht je aan een superdivers en overheerlijk menu! 

Beperkt aantal deelnemers (16 personen), inschrijven is verplicht. Dat kan hier: https://ap.lc/ggiUV.

 

14u30 - 16u: debat over Gezond leven in de stad van morgen

We leven in woelige tijden. De wereld lijkt op z’n kop te staan. Met een oorlog aan onze Europese grenzen, prijzen voor voeding en woningen die door het dak gaan, politiek gekibbel en polariteiten, een gezondheidssysteem dat onder druk staat. Het maakt mensen angstig en het geeft hen het gevoel machteloos te staan tegen zoveel krachten die spelen. Daarbij zorgt het wonen in een stedelijke context voor bijkomende uitdagingen maar biedt net ook kansen. Kansen voor hoe we leven naast en met elkaar, hoe we zorg organiseren voor en met elkaar.

We gaan in gesprek met minister van gezondheid Frank Vandenbroucke en dokter Sofie Spiers. Hoe kunnen we in een stad als Gent, in deze dichtbevolkte wijk, samen stappen zetten richting een leefbare, gezonde stad voor elk individu? Aan de hand van vragen en verhalen van patiënten willen we bekijken welke factoren cruciaal zijn en wat overheden, individuen, het middenveld kunnen doen. Om handvaten en inzichten aan te reiken om met deze veranderende realiteit om te gaan. Om eerste stappen te identificeren om een beweging in gang te zetten op verschillende niveaus en deze verandering mee vorm te geven.

Na het gesprek biedt em. hoogleraar Paul Verhaeghe reflectie op het debat en de problematiek.

De plaatsen zijn beperkt. Kom zeker op tijd als je er bij wilt zijn.

 

16u - 17u: Kookworkshop 2

Beperkt aantal deelnemers (16), inschrijven is verplicht. Dat kan hier: https://ap.lc/ggiUV.

 

Doorlopend: rondleidingen, kinderanimatie, podcast over zinvolle tijdsbesteding voor mensen met beperkte toegang tot de arbeidsmarkt.

 

Deze pagina delen op