Deze pagina delen op

"Beschermers van gezondheid" en BurgerBoef op bezoek bij Schepen van onderwijs Elke Decruynaere

Woensdag 20 juni werden de kinderen van het vierde leerjaar van de Vrije basisschool het Klimrek van Beverenplein uitgenodigd bij de Gentse schepen van onderwijs Elke Decruynaere in het Gemeentehuis.

De kinderen die zich graag “ de beschermers van gezondheid” noemen, werkten vanuit de Gezondheidspromotie van de Kaai twee schooljaren samen met BurgerBoef rond gezonde en evenwichtige voeding. Zo onderzochten ze wat het maken van gezonde keuzes bemoeilijkt en de rol die onze thuis, school, buurt en het beleid hierin speelt. 

 Dit schooljaar kende dit traject een vervolg en verdiepten de kinderen  zich in “een gezonde school”.  “De beschermers van gezondheid” bedachten niet uitsluitend ideeën voor hun school op vlak van voeding maar ook rond ‘goed-voelen’, bewegen en gezonde lucht. 

 Deze ideeën werden afgetoetst bij leerkrachten en directie en vormen de basis om volgend schooljaar samen met ouders, leerkrachten en directie aan een gezondheidsbeleid op school te werken.

Ook schepen van onderwijs Elke Decruynaere had oor naar de ideeën van de kinderen en toonde bewondering voor hun werk. Hiernaast bestookten de kinderen de schepen met heel wijze vragen waardoor ze nog een beter zicht kregen op beleidskeuzes en het belang van gezondheid op school.

Tot slot kregen de kinderen een rondleiding in het gemeentehuis.

Wil je graag meer weten over dit traject? Neem contact op met de gezondheidspromotoren van de Kaai,

Lara.hardeman@wgcdekaai of els.decroo@wgcdekaai

op bezoek bij schepen van onderwijs
Rondleiding in het gemeentehuis