Afscheidsbrief Dr. Leen Verhenne

 

                                                                                                                                                                               Gent, 5 juni 2020 

 

 

 

Beste patiënten, 

 

Na lang nadenken heb ik een moeilijke beslissing genomen.  

Na bijna 6 jaar in de Kaai heb ik besloten om een andere weg in te slaan.  

Ik ben graag huisarts, maar daarnaast heb ik ook veel andere interesses die ik graag verder wil ontwikkelen. Ik sluit een terugkeer naar de huisartsgeneeskunde niet uit, maar vanaf 1 augustus start ik bij IN Gent (Integratie en inburgering) als directeur klantgerichte diensten.  

Ik ben nog aan de slag in De Kaai t.e.m. eind juni, maar de corona-epidemie brengt bizarre tijden met zich mee. De fysieke raadplegingen proberen we te beperken en door de beschermingsmaatregelen zijn die ook anders dan vroeger. Ik zal dus niet van iedereen persoonlijk afscheid kunnen nemen. 

Ik weet dat het niet gemakkelijk is voor jullie om (misschien alweer) te moeten veranderen van huisarts. Ik heb graag geluisterd naar jullie, samen naar oplossingen proberen zoeken, blij zijn om te horen dat het beter gaat, samen gefrustreerd zijn als de beterschap op zich laat wachten. Ik heb er veel uit geleerd uit die gesprekken. 

Dr. Ada Maes die gestart was met een vervanging in De Kaai vorig jaar in april, heeft besloten om het team in de Kaai vast te versterken. Zij is een hele fijne collega en jullie kunnen bij haar terecht voor verdere opvolging als jullie nog niet gekend zijn bij één van mijn andere collega’s. 

Ik wens jullie het allerbeste toe.  

Als de corona mij iets heeft geleerd, dan is het wel om te genieten van vandaag en de kleine dingen van vandaag. 

Lieve groeten, 

 

Leen Verhenne