Deze pagina delen op

Feestelijke opening van onze nieuwbouw!

Eind januari namen we onze intrek in het gloednieuwe gebouw in de maïsstraat.

Op zaterdag 21 april organiseerden we een feestelijke opening om ons nieuwe gebouw in te wijden. Verpleegkundige Emma brengt verslag uit

Na lang uitkijken naar, dromen van, fantaseren over, zot worden van, aftellen naar, wakker liggen van… was het zaterdag 21 april eindelijk zover. De feestelijke opening van onze nieuwbouw.  Dit nieuw gebouw betekent voor ons de start van nieuwe inschrijvingen en enkele nieuwe collega's, maar vooral de verderzetting van goede zorg voor de wijk/buurt en zijn bewoners.

Het feest begon met een debat rond toegankelijke gezondheidszorg dat heel wat mensen van de terrasjes weg lokte. Na het debat was er tijd voor taart en koffie.

Het mooie weer deed nog meer mensen toestromen en de kaaiband deed de wachtzaal volstromen. Onder begeleiding van een cello, gitaar, drum en trompet lieten enkele zorgverleners zich volledig gaan. 

Buiten zorgde de scouts voor de catering en de kinderanimatie en werden 200 zelfgebakken cupcakes aangeleverd.

In het gebouw zelf werden een aantal lokalen opengesteld. Voetstapjes op de vloer wezen je de juiste weg en boden je een inkijk in onder andere een artsenkabinet en het kabinet van maatschappelijk werk. Wie deze rondleiding volgde, stootte in de zorggang ook op een indrukwekkend aantal kunstwerken van twee bewoners van De Baai, Geert Petit Jean en Philippe Verhelst. Vooral de vrouwelijke versie van Che Guevara, She Guevara, was zeer origineel. 

Na een speech van Resul Tapmaz, schepen van welzijn, gelijke kansen, gezondheid en sport kon er getoost worden op de nieuwbouw en op elkaar.

De dag was helemaal af toen de zon haar licht scheen over ons vat met wensen voor De Kaai in de toekomst. Dat vat werd in de grond gestoken en daarboven werd een boom gepland. Net als ons centrum zal die boom groeien op al onze verlangens en wensen voor De Kaai.

Bedankt aan iedereen die er bij was! 

 

 

 

Kaai web 1
kaai web 2
kaai web4