Multidisciplinair team

In wijkgezondheidscentrum De Kaai werken huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en  maatschappelijk werkers samen onder één dak.

Ons zorgteam handelt interdisciplinair. Dit betekent dat we als team een gemeenschappelijke visie over onze patiëntenzorg delen en hierover regelmatig overleg plegen.

Multidisciplinair team
 • Artsen

  Bij onze huisartsen kan je zowel terecht voor acute behandelingen als voor een gestructureerde opvolging van chronische aandoeningen. Indien nodig verwijst de huisarts je door naar de kinesitherapeut en verpleging. Voor gespecialiseerde zorg wordt er extern doorverwezen. De huisartsen volgen regelmatig bijscholing zodat ze de patiënt steeds de meest kwalitatieve zorg kunnen aanbieden. Voor een afspraak neem je contact op met het onthaal.

  Andy Courtens

  Elif Can

  Elif Can

  Isabel De Brabandere

  Kaatje Vanholder

  Kaatje Vanholder

  Leen Verhenne

  Elien Van Alboom

  Elien Van Alboom

  Jessica Tilley

  Chiel Bogaert

  Chiel Bogaert

 • Onthaal

  De belangrijkste taak van het onthaal is het ontvangen van de patiënten. Daarnaast is het onthaal de informatiebron van het centrum. Heb je een vraag, dan helpen wij jou, patiënt of collega : ‘waar is de arts?’, ‘hoe geraak je met het openbaar naar het UZ, ‘is er een tandarts in de buurt?’’, ‘ligt mijn briefje klaar ?’, … Naast de beroepskrachten, kunnen we voor onze onthaalwerking rekenen op vrijwilligers.

  Jeffrey Dainotti

  Jeffrey Dainotti

  Myriam De Neve

  Myriam El Attar

  Narine Oganisian

  Patricia Versele

 • Kinesitherapeuten

  Wie kent het niet? Het gevoel dat je lichaam even niet mee wil. Stramme spieren, verstuikte enkel, de rug of nek die wat zeurt of pijn doet, hoofdpijn… Bij ons kineteam kunnen we jou in veel gevallen verder helpen. Zo verhelpen we gewrichtsblokkades, maken we je attent op je houding en krijg je van ons extra tips. Gespannen spieren helpen we graag ontspannen. Bij een zwangerschap zorgen we voor een goede begeleiding voor en na de bevalling.  Hoe kom je bij ons terecht? De arts of specialist bezorgt je een voorschrift. Kom je via één van de artsen van De Kaai, dan komt het voorschrift onmiddellijk bij ons terecht. Voor een afspraak kan je terecht bij het onthaal.  Onze kinelokalen hebben een aparte wachtruimte.

  Ewout van den Broeck

  Annemie Schoorlemmer

  Aurélie Candaele

  Hanne vanderhaeghe

 • Verpleegkundigen & verzorgenden

  In onze discipline werken zowel verpleegkundigen als verzorgenden. Bij de verpleging kan je de nodige bekwaamheid verwachten betreffende verpleegtechnische taken. Denk maar aan een EKG-afname, inspuitingen, bloedafname, spoelingen van sondes, behandeling van wonden, wratten en nog veel meer. Daarnaast geven we je graag advies over een gezonde levensstijl. Lukt het niet goed om je te wassen of aan te kleden? Dan helpen onze verzorgenden je graag verder.  

  De verpleging is in het weekend bereikbaar tussen 8u00 en 12u00 voor noodgevallen op het nummer 0474/72 91 10.

  Voor deze verpleegkundige zorg is een voorschrift van een arts vereist.

  Emma van Wassenhove

  Toke Vleugels

  Debbie De Letter

  Anaïs Verbeke

  Angela Bertin

  Nathalie van der Wal

  Nathalie van der Wal

 • Boekhouding & personeel

  Filip Wyloeck is verantwoordelijke voor de boekhouding en personeel. 

  Een verantwoordelijke voor boekhouding en personeel zorgt ervoor dat de medewerkers op tijd de correcte verloning krijgen.

  Hiernaast verzekert deze persoon zich ervan dat de balans en de resultatenrekeningen kloppen.

  Filip Wyloeck

  Filip Wyloeck

 • Gezondheidspromotie

  Gezondheidspromotie in een wijkgezondheidscentrum wil bijdragen aan het verkleinen van de sociale ongelijkheid in gezondheid met interventies gericht op het aanpakken van de oorzaken van gezondheidsproblemen. Daarom streven wijkgezondheidscentra naar gezondheidspromotie op verschillende niveaus: (1) versterken van individuen via participatie en empowerment, (2) versterken van gemeenschappen, (3) meewerken aan een gezondheidsbevorderende omgeving en (4) beleidsbeïnvloeding.

   

  Er wordt niet alleen gestreefd naar het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de eigen patiëntengroep,  maar ook van die van de buurt- of wijkbewoners.

   

  Lees hier meer over de projecten die de gezondheidspromotoren van de Kaai opzetten. 

   

  Els Decroo

  Lara Hardeman

 • Coördinatie

  Coördinator Lut Joris bewaakt de vlotte en efficiënte werking, draagt de eindverantwoordelijkheid (behalve voor medisch handelen) en vertegenwoordigt het centrum. Zij is verantwoordelijk voor de cohesie en afstemming binnen het team van De Kaai. De coördinator is de directe link met de Raad van Bestuur.

  Lut Joris

 • Maatschappelijk werk

  Na doorverwijzing van de huisarts, verpleegkundige of kinesist kan je ook terecht bij een maatschappelijk werker. Wie meer info wil, kan dit met zijn huisarts bespreken.

  Els Decroo

  Stefanie Deygers

 • Raad van Bestuur

  Wijkgezondheidscentrum De Kaai is, net als andere wijkgezondheidscentra, een vereniging zonder winstoogmerk. Onze juridische structuur bestaat uit een Raad van Bestuur en een Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur waakt over het realiseren van de lange termijndoelstellingen, volgt de beleidsplanning op, zorgt voor de opvolging van het financieel beleid, ...  

  Frederik Matthijs is voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij leidt de vergaderingen in goede banen, bepaalt de agenda en overlegt regelmatig met de coördinator.

 • Logistiek en onderhoud

  Voor het onderhoud van ons gebouw kunnen we rekenen op Yüksel Koyuncu. Zij zorgt ervoor dat de kabinetten elke morgen voor 8u gepoetst zijn en houdt De Kaai fris en proper.

  Yüksel Koyuncu

 • Facilitair beheer

  De facilitair beheerder is verantwoordelijk voor het gebouw, alle infrastructuur en de facilitaire dienstverlening binnen het wijkgezondheidscentrum. 

  Organisaties en netwerkpartners kunnen ook bij de facilitair beheerder terecht voor het huren van de vergaderzalen of keuken. 

  Meer info hierover?  Mail naar Ewout.van.den.Broeck@wgcdekaai.be

   

  Ewout van den Broeck